Zure regen en andere zaken kunnen een zinken dakgoot aantasten. Er kunnen kleine gaatjes in de goot zitten of de afvoerbuis. het is niet vaak zichtbaar. Het is belangrijk om de dakgoten regelmatig te controleren. Kijk ook of de gesoldeerde verbindingen goed zijn.

Een kleine reparatie

Een klein gaatje is natuurlijk snel te repareren. Je kunt hiervoor een trek- en krimpvrij weefsel gebruiken. Het zit aan de onderkant van een laag bitumen. Maak de dakgoot wel eerst goed schoon. Verwarm het weefsel eerst met een gasbrander of gebruik een föhn. De bitumen zullen hierdoor vloeibaar worden. Druk het goed weg (het materiaal) en werk het ook direct af met wat dakkit.

Een grote reparatie

Als er een groot gat of een dikke scheur in de coating zit dan is het belangrijk om dit te repareren. Maak eerst de dakgoot goed schoon. Hierna kun je met een kwast de eerste laag coating aanbrengen. Verdun de coating voordat je dit doet en leg op de naden een elastisch weefsel. Zodra de coating mooi droog is breng je een tweede dunne en ook verdunde laag coating aan. Op die manier kun je het gat of de scheur repareren in de dakgoot.